Állatasszisztált segítség

Állatasszisztált önfejlesztő énidő felnőtteknek

“Jól hangzik, de mi is ez pontosan?”

Jobban megismerheted önmagad.

Felismerheted viselkedési mintáidat, kommunikációs stílusodat.

Kikapcsolódhatsz.

Feltöltődhetsz.

Újra megtapasztalod a szabad gyermeket önmagadban, aki felhőtlenül játszik egy elfogadó, biztonságos térben.

Az állatok ítélkezésmentes tükröt tartanak eléd. Percek alatt világossá válik mely területeken lehet szükséges fejlődnöd, hogy minden helyzetben magabiztos és határozott maradj frusztráció nélkül.

Pados Eszter, állatasszisztált foglalkozások

Miben ad többet egy állatasszisztált coaching foglalkozás, mint bármely másik?

Őszintén? Nem biztos, hogy többet ad. 😀 Itt a kutya vagy a cica nem szépen, de tisztán megfogalmazva, eszköz. Az ügyfél projekciójával dolgozunk a gyakorlatok megbeszélésekor.

Miért hiszek az ő plusz erejükben mégis?

Mert látom, hogy az állatokkal úgy tudnak az emberek kapcsolódni, ahogyan másokkal, akár önmagukkal sem.

Minden coaching folyamatnak része az önismeret fejlesztése is, azonban vannak olyan szituációk, ahol a cél is ezzel hozható összefüggésbe.Sok felismerést hoz a kutyákkal történő közös munka arról, hogy milyenek az egyén emberi kapcsolatai, temperamentuma, működésmódja. Ez remek alap lehet a szociális és mentalizációs képességek, illetve az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez.

Hogyan működik az állatasszisztált coaching?

Az állatok simogatásának hatására csökken az emberek vérnyomása, szívfrekvenciája, ami hosszú távon is nagyon jótékony, egészségmegőrző hatású. Egy állat hatására az emberek nyitottabbá válnak, nő a biztonságérzetük. Ebből következik, hogy csupán már jelenlétük is segíti az egyéni vagy csoportos munkát. Az állatokkal való kapcsolat folyamán a résztvevő(k) kommunikációs jelzéseire azonnal könnyen értelmezhető válasz jön, így könnyebb rájönni a cselekedetek és következményeik összefüggésére.

A kutyás coachingban a kutya is coach. Abban is rejlik az értéke, hogy az adott pillanatban létrejövő helyzetre reagál, arra ad őszinte visszajelzést. A tudatos vagy tudattalan viselkedés és érzelem azonnal visszatükröződik. Illetve a kutya személyiségére és viselkedésére adott reakcióinkat szintén érdemes önreflektíven vizsgálni. Gyakran felismerhetjük a rokonainkkal, barátainkkal, kollégáinkkal szokásos viselkedésmintáinkat, könnyebben tudatosítható, ha szeretnénk valamin változtatni, és ezt biztonságos környezetben lehet begyakorolni, jelen esetben egy kutyával.

Az állatok a nonverbális kommunikáció fekete öves mesterei, ezért nem meglepő, hogy hibátlanul reagálnak a bennünk zajló folyamatokra, anélkül, hogy kimondanánk őket. Az állatokkal történő játékos interakció magában rejti a pozitivitást és ítélkezésmentességet.

Ez egy alapvetően tapasztalat orientált módszer. A kutyával dolgozó ember a feladatban vagy játékban tapasztal, kísérletezik és ezt követően a coach-csal erről beszélgetve reflektál. Itt a coach nem irányítja a kutyát. Az ügyfélnek kell megtalálnia a megoldást, természetesen kérhet segítséget, vagy ha elakad a kliens, akkor a coach kérdésekkel is segíti a helyzetet.

A kutyák tökéletes metaforái a mindennapi élethelyzeteknek, ezáltal segítve a valós szituációk kezelését, legyen szó kommunikációról, önbizalomról, határszabásról, konfliktuskezelésről, kreativitásról vagy vezetésről.

Milyen elakadások esetén tudok segíteni?


Bármilyen téma, ami coach vagy tréner kompetenciába tartozik. Vannak szuper játékok és gyakorlatok, amik közelebb vihetnek a célodhoz, azonban azt is mondhatod, hogy csak legyetek egy helyen az állattal vagy állatokkal, és majd kialakul, vagy te épp csak szeretnél elmerülni a szeretetben és hosszú perceken át csak lenni és simogatni valamelyiküket. Minden oké és az ügyfél igényeihez alkalmazkodva történik.

Jelenleg egyéni coachingra vagy tréningre lehet jelentkezni, saját állat nem hozható!

A csoportos foglalkozások, workshopok szervezése folyamatban van.

DSC_22891

FONTOS!

Jelenleg egyéni coachingra vagy tréningre lehet jelentkezni, saját állat nem hozható!