Állatasszisztált segítség

Állatasszisztált ovis fejlesztő program

Hasznosan töltött közös szabadidő?

Tanulás a játék örömével?

Készüljetek fel zökkenőmentesen a jövő évi iskolakezdésre velünk!

Ovis coaching programunkban a fő fókusz a sikeres iskolakezdésen van. Tehát az ismeretbővítés, számfogalom kialakítása, szabályok megismerése, szótagolás tanulása nem elhanyagolható, azonban itt is törekszünk a projektalapú oktatásra, ahol a pozitív élmények melletti játékos tanulás a cél. Emellett a cél olyan készségek fejlesztése, mint például memória, kreativitás, figyelem, finommotorika. Pedagógiai célok közül fontos az ismeretbővítés mellett a tanulás-módszertani ismeretek bővítése, relaxálási technikák megismerése, illetve kudarctűrés. Pszichológiai szempontból kiemelt figyelmet kap az önbizalom fejlesztése és a szorongásoldás.

FONTOS!

Gyerekek számára szervezett állatasszisztált foglalkozásokon olyan 5-7 év közötti neurotipikus nagycsoportos gyerekeket várok, akik iskolába készülnek.

Ha úgy látom, hogy a gyermeknek olyan elakadása van, ami az én tudásomon/kompetencia határomon kívül van, jelzem a szülőnek és szívesen javaslok megfelelő szakembert.

Két lehetőség van a részvételre. Egyéni fejlesztés vagy kiscsoportos. Ha nem tudod, hogy melyik a legjobb választás gyermeked számára, jó hírem van! Kipróbálhatjátok mindkettőt, sőt, akár kombinálva is részt vehetsz a foglalkozásokon.

  1. Az egyéni foglalkozás célja alapozás, intellektuális fejlesztés, játékos tanulás.
  2. Az állatasszisztált csoportban nagyobb fókusz a szockom készségeken, társas kapcsolaton, önbizalomon, relaxáción és szorongás oldáson, erre külön, egyénileg szükséges időpontot foglalni.

Mit takar a csoportos foglalkozás?

Kiknek ajánljuk?
Iskolaelőkészítő foglalkozás és kompetenciafejlesztés egy programon belül nagycsoportos ovisoknak.

Mikor és hol?
Az első félév és a második félév is 8 – 8 alkalomból áll, kéthetente szombaton Gyömrőn vannak a foglalkozások a Napliget jógastúdióban, kiscsoportban, maximum 8 gyermekkel. A 2022/23-as tanév első félévének első időpontja 2023.09.16. szombat 9 óra.

Tematika és szakmai háttér:
Az órák tematikus vázát Deákné B. Katalin speciális egyéni fejlesztő módszere adja, mely az Okosmanó nevet viseli, ennek mentén haladva, óvodapedagógussal közösen készülünk a zökkenőmentes suli kezdésre, ahol az intellektuális képességek és memóriafejlesztés kerül előtérbe. Emellett a komplex program lényege, hogy az órákon részt vesznek vendég óraadói státuszban különböző szakemberek, így van lehetőség: állatos aktivitásra, logopédiai játékokra, készségfejlesztés, relaxációs gyakorlatokra, önbizalom és koncentráció fejlesztésre is. Játékos mozgásos feladatok várnak a gyerekekre. Közreműködők: Somogyi Imréné óvodapedagógus (nyugdíjas, nem titok, hogy az anyósom, így a háttérből támogat), Szabó Ágnes gyógypedagógus, Tusori Eszter pszichológus, valamint Vértes Luca gyógypedagógus, állatasszisztált foglalkozás vezető és terápiás kutya felvezető. Az együttműködő partnerek bemutatkozását is elolvashatjátok a honlapon, illetve a Facebook csoportban, melynek kizárólag az érdeklődő, illetve a csoportba járó gyermekek szülei lehetnek tagjai.9

Kérdés esetén, forduljatok hozzám bizalommal. A tavalyi tanév zárt, szülőknek szánt csoportjában is sok információt megtalálhattok: https://www.facebook.com/groups/708408166496703

Ovis fejlesztő coaching program

Egyéni iskolaelőkészítő foglalkozás

Egyéni gyerek foglalkozásokon a cél az iskolai alapozás, az intellektuális fejlesztés és a játékos tanulás.

A foglalkozások során a fókusz a játékosságon van. Az alábbi játékos foglalkozásokat is bevetem ilyenkor: relaxációs, pihentető játék, melynek során a kisgyerek megtanulja, hogy mit csináljon, ha szüksége van egy kis pihenésre, megnyugvásra. Szülőként is fontos, hogy lássuk, gyermekünknek mikor telítődik az idegrendszere, és ez egy jótékony hatású kilépési pont lehet. Bizalomerősítő és érzelmi kifejezést erősítő játékok is előkerülnek az egyéni foglalkozások során.

2022 őszétől egyéni fejlesztésre sajnos nincs lehetőség határozatlan ideig!

Csoportos foglalkozás

Egy szuper szakértői csapattal közösen zajlik. A fő fókusz a sikeres iskolakezdésen van. Tehát az ismeretbővítés, számfogalom kialakítása, szabályok megismerése, szótagolás tanulása nem elhanyagolható, azonban itt is törekszünk a projektalapú oktatásra, ahol a pozitív élmények melletti játékos tanulás a cél. Emellett a cél olyan készségek fejlesztése, mint például memória, kreativitás, figyelem, finommotorika. Pedagógiai célok közül fontos az ismeretbővítés mellett a tanulás-módszertani ismeretek bővítése, relaxálási technikák megismerése illetve kudarctűrés. Pszichológiai szempontból kiemelt figyelmet kap az önbizalom fejlesztése és a szorongásoldás.

Érdekelnek a következő csoportos foglalkozások időpontjai

A csoportos foglalkozás csapat tagjai

Tusori Eszter vagyok, egészségpszichológusként és coachként dolgozom Debrecenben. Gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt próbáljuk kibogozni a szövevényes elakadásokat, nehézségeket, hogy minél jobb megoldási lehetőségeket találjunk. Munkám során a megoldásközpontúság, és az integratív szemlélet vezet: témától, problémától függően különböző technikák, módszerek segítségével keressük a megoldást. Az egyéni konzultációkon kívül, csoportos foglalkozásokon, illetve hamarosan egy lovastanyán is találkozhattok velem, amelyeken kollégáimmal együtt igyekszünk minél személyre szólóbb, hatékonyabb segítséget adni a hozzánk érkezőknek.

Vértes Luca vagyok, gyógypedagógus, tréner, coach, tenyésztő, állatasszisztált foglalkozásvezető és pillanatnyilag három vizsgázott terápiás kutya gazdája és felvezetője.

Szabó Ágnes vagyok, logopédia és auti spec szakirányos gyógypedagógus.